Relationship-Driven - Kunden i centrum princippet fire

. 4. Relationship-Driven - "Med mig undervejs: Jeg har en igangværende forhold til selskabet; der er et klart fokus på relationer-building versus transaktion-behandling, de forvalter for den langsigtede værdi i vores forhold. "

HyFlex kurser gennemføre dette princip, når instruktøren skaber muligheder for alle elever i kurset til at samarbejde og kommunikere på en meningsfuld måde, som de arbejder på at opnå læringsresultater. Er dette ønske / hensigt anderledes i en HyFlex kursus end nogen anden kursus (fuldt online eller klasseværelse-baseret)? Selvfølgelig ikke. Men der er en stor forskel på at have alle studerende online eller alle elever i klassen hver session og have studerende, der deltager i forskellige tilstande, nogle gange skiftende tilstande på en hyppig basis. Konsistensen af ​​mellemmenneskelig interaktion, vi er vant til, når alle deltager i den samme tilstand er ikke en oplevelse, som alle får del i en HyFlex kursus.

Nogle studerende deltager i klasseværelset hele tiden - de har en betydelig mængde konsekvens af interaktion, selv om deres medmennesker "interaktionskandidater" kan ikke altid være den samme. På en lignende måde, de studerende, der deltager online (enten synkront eller asynkront) hele tiden har også en betydelig mængde konsekvens af interaktion, selv om deres medmennesker "interaktionskandidater" kan ikke altid være den samme enten. Dette kan føre til de studerende føler afbrudt fra deres jævnaldrende, fra instruktøren, og fra klassen / program / institution.

Vi ved, at følelser af afbrydelse (svag følelse af forbindelse) er en medvirkende faktor til lav student vedholdenhed i online-læring; studerende, der ikke føler sig godt forbundet dråbe ud af klasser og programmer / institutioner. Så i en HyFlex klasse, bør instruktøren udvikle måder at tilskynde forbindelse blandt studerende, mellem studerende og instruktør, og mellem de studerende og større program / institution.

Da der typisk er nogle studerende, der deltager i hver tilstand, re-ved hjælp af materiale, der genereres af studerende i en tilstand med studerende i den anden tilstand (s) er en effektiv måde at øge forbindelsen. Optagelse klasse sessioner, der kræver in-class studerende til at generere forum indlæg (selv i klassen) for online-studerende til at interagere med senere, og udvikle en klasse kultur, værdier og understøtter peer review af kursusaktiviteter blandt studerende i alle deltagelse tilstande al hjælp. At fremme og støtte de studerendes deltagelse "churn" (bøje deres deltagelse valg optioner) kan også føre til flere forbindelser mellem alle elever.

Åbning alle online-fora for deltagelse af alle studerende uden hensyn til deres deltagelse valg og levere daglige forum fordøjer sendt til alle studerende er en anden effektiv måde at lette forbindelsen. Nogle in-class studerende, der ikke kan være forpligtet til at deltage i den aktuelle debat forum (typisk kræves af online-studerende) kan tiltrækkes ind i diskussionen, som de ser forum indlæg sker i hele ugen (og sendt til dem af LMS i en daglig fordøje).

Bottom line - ligesom oprettelse af et forhold med en kunde er vigtigt at holde denne kunde med en virksomhed, etablering og vedligeholdelse af interpersonelle forbindelser mellem studerende og undervisere, som de arbejder sammen for at opnå læringsresultater er vigtig for succes i ethvert kursus - herunder en HyFlex kursus. HyFlex instruktører bør udvikle specifikke strategier til at forbinde studerende, der kan være deltager i forskellige tilstande, adskilt af tid, sted, og selv aktivitet. Udfordringen kan være svært, men det er ikke umuligt.

Dette indlæg blev udgivet i Design , Faculty Perspektiv , Practice , Student Perspektiv og mærkede , . Bogmærke den permalink .

Efterlad et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>