Kënaqem Customer - Customer-centric Parimi Tre

. 3 begatshme Customer - "parashikon nevojat e mia: ndërveprimet e mia me të kompanisë janë të shkëlqyera; ata janë zgjidhje të fokusuara kundrejt produkt-centrike. "

Kurse HyFlex zbatuar këtë parim, kur në qendër të fakultetit dhe përpjekje të studentëve është në arritjen e rezultateve të rëndësishme të mësimit, jo për përfundimin e thjeshtë e vetë aktiviteteve të detajuara. Kur fokusi në një aktivitet të tillë si një diskutim në internet është kryesisht në përfundimin e veprimtarisë (instruktor - "Unë kam marrë për të siguruar se të postoni tri herë" apo studenti - "Unë kam marrë për të siguruar postimi im është 100-200 Fjalët ") dhe jo në rezultatin e dëshiruar (Demonstrojnë të kuptuarit e [teme diskutimi këtu] përmes diskutimeve interaktive me kolegët), atëherë nevojat e nxënësve nuk mund të përmbushen.

Kjo mund të realizohet përmes ofruar një gamë të metodave alternative për të arritur rezultatin. A mund të lejohet nxënësit të marrin pjesë në një diskutim online në mënyra alternative të tilla si tekst, audio, ose video? Mund studentëve të caktohet aktivitete që në mënyrë të qartë të riparaqesë rezultatet e mësimit dhe të lidhin aktivitetin për rezultatin (s), duke u përqendruar në qëllimin e aktivitetit në vend se në "listën" e për-do-së?

Një instruktor mund të menaxhojnë këtë duke e trajtuar çdo nxënës si individ, dhe duke lejuar një rrugë për përshtatje me përmbajtjen e kursit që plotëson specifike dhe nevojat individuale të nxënësve. Edhe pse kjo është sigurisht ndoshta dhe praktikohet shpesh në një farë mase në klasa të vogla dhe programet pasuniversitare, ajo mund të bëhet shpejt e madhe për instruktor. Një qasje më e mirë mund të jetë për të siguruar një shumëllojshmëri të kufizuar të alternativave të pranueshme mënyrat për të arritur (dhe demonstrojnë) rezultateve të të nxënit. Mbani në mend se ne jemi duke kërkuar për ekuivalencë në rezultatin, jo në proces apo aktivitet.

Kurse HyFlex të sigurojë një mjedis natyror meta-të mënyrave alternative për të arritur rezultate, por mësuesi duhet ende e konsiderojnë mënyra për të mbajtur fokusin e veprimtarisë në përmbushjen e nevojave të vërteta dhe me vlerë - rezultatet e të mësuarit të studentëve.

Kjo hyrje ishte postuar në Dizajn , Praktikë , Student Perspektiva dhe tagged . Bookmark permalink .

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Ju mund të përdorni këto HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>