Delight kunden - kundcentrerade Princip Tre

3. Delight kunden - "förutser mina behov: Mina interaktioner med företaget är utmärkta; De är lösningsfokuserad kontra produkt-centrerad. "

HyFlex kurser genomföra denna princip när fokus på lärare och elev satsning är på att uppnå viktiga lärandemål, inte på den enkla genomgången detaljerade aktiviteter själva. När fokus på en sådan verksamhet som en online-diskussion är i första hand på att slutföra aktiviteten (instruktör - "Jag måste se till att de lägger tre gånger" eller student - "Jag måste se till att mitt inlägg är 100-200 orden ") snarare än på det önskade resultatet (Demonstrera förståelse för [diskussionsämne här] genom interaktiva diskussioner med kamrater), då elevernas behov kan inte uppfyllas.

Detta skulle kunna genomföras genom att tillhandahålla en rad alternativa metoder för att nå resultatet. Kan eleverna ges möjlighet att delta i en online-diskussion alternativa sätt som text, ljud eller video? Kan eleverna tilldelas verksamheter som tydligt upprepa lärandemål och ansluta aktiviteten till utfall (s), med fokus på syftet med aktiviteten snarare än på "checklista" för att göra-?

En instruktör kan hantera detta genom att behandla varje elev som en individ, och låta en anpassad väg genom kursinnehåll som möter specifika och individuella elevbehov. Även om detta är säkert möjligt och ofta praktiseras i viss utsträckning i små klasser och forskarutbildning, kan det snabbt bli överväldigande för instruktören. En bättre metod kan vara att ge en begränsad mängd godtagbara alternativ sätt att uppnå (och visa) studieresultat. Tänk på att vi letar efter likvärdighet i utfall, inte i process eller aktivitet.

HyFlex kurserna ger en naturlig meta miljö för alternativa sätt att uppnå resultat, men instruktören bör ändå överväga sätt att hålla fokus i verksamheten på att möta verkliga och värderas behov - studenten lärandemål.

Detta inlägg är publicerat i design , Öva , Student Perspektiv och taggade . Bokmärk den permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>