Glädja kunden - kundcentrerade princip tre

3. Delight kunden - "i väntan mina behov: Mina interaktioner med företaget är utmärkta; De är lösningsfokuserat kontra produkt-centrerad. "

HyFlex kurser genomföra denna princip när fokus lärare och elev ansträngning är på att uppnå viktiga studieresultat, inte på det enkla slutförandet av detaljerade aktiviteter själva. När fokus på en sådan verksamhet som en online-diskussion är i första hand på att slutföra aktiviteten (instruktör - "Jag måste se till att de lägger tre gånger" eller student - "Jag måste se till att mitt inlägg är 100-200 ord ") snarare än på det önskade resultatet (Demonstrera förståelse för [diskussionsämne här] genom interaktiv diskussion med kamrater), då elevernas behov kan inte uppfyllas.

Detta skulle kunna genomföras genom att tillhandahålla en rad alternativa metoder för att nå resultat. Kan eleverna ges möjlighet att delta i en online-diskussion alternativa sätt som text, ljud eller video? Kan eleverna tilldelas verksamhet som tydligt upprepa lärandemål och anslut den verksamhet utfallet (s), med fokus på syftet med verksamheten i stället för på "checklista" för att göra-?

En instruktör kan hantera detta genom att behandla varje elev som en individ, och låta en anpassad väg genom kursinnehåll som uppfyller specifika och individuella elevens behov. Även om detta är säkert möjligt och ofta praktiseras i viss utsträckning i små klasser och forskarutbildning, kan det snabbt bli överväldigande för instruktören. En bättre metod kan vara att ge en begränsad mängd godtagbara alternativ sätt att uppnå (och visa) studieresultat. Tänk på att vi letar efter likvärdigheten i resultatet, inte processen eller verksamheten.

HyFlex kurserna ger en naturlig meta-miljö för alternativa sätt att uppnå resultat, men instruktören bör ändå överväga sätt att hålla verksamhetens inriktning på att möta verkliga och värderas behov - det studenternas lärande resultat.

Detta inlägg är publicerat i design, Practice, studentperspektiv och taggade Bokmärk permalänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>