Delight kunden - Kundfokuserad Princip Tre

. 3 Delight Kunden - "Anticipates mina behov: Mina interaktioner med företaget är utmärkta; De är lösningsfokuserad kontra produkt-centrerad. "

HyFlex kurser genomföra denna princip när fokus på lärare och elev ansträngning på att uppnå viktiga studieresultat, inte på den enkla genomgången detaljerade aktiviteter själva. När fokuseringen på en sådan verksamhet som en online-diskussion är i första hand på att slutföra aktiviteten (instruktör - "Jag måste se till att de lägger tre gånger" eller elev - "Jag måste se till att mitt inlägg är 100-200 ord ") snarare än på det önskade resultatet (Uppvisa förståelse för [diskussionsämne här] genom interaktiva diskussioner med kamrater), då elevernas behov kan inte tillgodoses.

Detta skulle kunna genomföras genom att tillhandahålla en rad alternativa metoder för att nå resultatet. Kan eleverna får delta i en online-diskussion på alternativa sätt, t.ex. text, ljud eller video? Kan eleverna tilldelas verksamheter som tydligt omräkna lärandemål och ansluta verksamheten till resultatet (s), med fokus på syftet med verksamheten i stället för på "checklista" för att göra-?

En instruktör kan hantera detta genom att behandla varje elev som en individ, och låta en anpassad väg genom kursinnehåll som möter specifika och enskilda studenternas behov. Även om detta är säkert möjligt och är ofta praktiseras i någon grad i små klasser och forskarutbildning, kan det snabbt bli överväldigande för instruktören. En bättre metod kan vara att ge en begränsad mängd godtagbara alternativ sätt att uppnå (och visar) lärandemål. Tänk på att vi söker likvärdighet i utfall, inte i process eller aktivitet.

HyFlex kurserna ger en naturlig meta-miljö för alternativa sätt att uppnå resultat, men instruktören bör ändå överväga sätt att hålla fokus i verksamheten på att möta verkliga och uppskattade behov - de studerande studieresultaten.

Detta inlägg är publicerat i Design , praktik , studentperspektiv och taggade . Bokmärk den permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>