Delight kunden - kundcentrerade Princip Tre

3 Delight kunden - "väntan Mina behov: Mina interaktioner med företaget är utmärkta; De är lösningsfokuserad kontra produkt-centrerad. "

HyFlex kurser genomföra denna princip när fokus på lärare och elev satsning är på att uppnå viktiga lärandemål, inte på den enkla genomgången detaljerade aktiviteter själva. När fokus på en sådan verksamhet som en online-diskussion i första hand på att slutföra aktiviteten (instruktör - "Jag måste se till att de lägger tre gånger" eller student - "Jag måste se till att mitt inlägg är 100-200 orden ") snarare än på det önskade resultatet (Uppvisa förståelse för [diskussionsämne här] genom interaktiva diskussioner med kamrater), då elevernas behov inte tillgodoses.

Detta skulle kunna genomföras genom att tillhandahålla en rad alternativa metoder för att nå resultatet. Kan eleverna ges möjlighet att delta i en online-diskussion på alternativa sätt som text, ljud eller video? Kan eleverna tilldelas verksamheter som tydligt upprepa lärandemål och anslut den verksamhet utfall (s), med fokus på syftet med verksamheten snarare än på "checklista" för att-göra?

En instruktör kan hantera detta genom att behandla varje elev som en individ, och tillåter en anpassad väg genom kursinnehåll som möter specifika och individuella elevbehov. Även om detta är säkert möjligt och ofta praktiseras i viss utsträckning i små klasser och forskarutbildning, kan det snabbt bli överväldigande för instruktören. En bättre metod kan vara att ge en begränsad mängd godtagbara alternativ sätt att uppnå (och visar) studieresultat. Tänk på att vi söker likvärdighet i resultatet, inte i process eller aktivitet.

HyFlex kurserna ger en naturlig meta miljö för alternativa sätt att uppnå resultat, men läraren bör ändå överväga sätt att hålla fokus i verksamheten på att möta verkliga och värderade behoven - studenten lärandemål.

Detta inlägg är publicerat i design , praktik , studentperspektiv och taggade . Bokmärk den permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>