Delight kunden - kundcentrerade princip tre

3. Delight kunden - "i väntan mina behov: Mina interaktioner med företaget är utmärkta; De är lösningsfokuserad kontra produkt-centrerad. "

HyFlex kurser genomföra denna princip när fokus för lärare och studerande ansträngning är på att uppnå viktiga studieresultat, inte på den enkla slutförandet av detaljerade aktiviteter själva. När fokus på en sådan verksamhet som en online-diskussion är i första hand på att slutföra aktiviteten (instruktör - "Jag måste se till att de lägger tre gånger" eller student - "Jag måste se till att mitt inlägg är 100-200 orden ") snarare än på det önskade resultatet (visa förståelse för [diskussionsämne här] genom interaktiva diskussioner med kamrater), då elevernas behov kan inte uppfyllas.

Detta skulle kunna genomföras genom att tillhandahålla en rad alternativa metoder för att nå resultat. Kan eleverna ges möjlighet att delta i en online-diskussion i alternativa sätt som text, ljud eller video? Kan eleverna tilldelas verksamhet som tydligt upprepa lärandemål och anslut den verksamhet utfallet (s), med fokus på syftet med verksamheten i stället för på "checklista" av att göra-?

En instruktör kan hantera detta genom att behandla varje elev som en individ, och låta en anpassad väg genom kursinnehåll som uppfyller specifika och enskilda elevens behov. Även om detta är verkligen möjligen och ofta praktiseras i viss utsträckning i små klasser och forskarutbildning, kan det snabbt bli överväldigande för instruktören. En bättre metod kan vara att ge en begränsad mängd godtagbara alternativ sätt att uppnå (och visa) studieresultat. Tänk på att vi letar efter likvärdigheten i resultatet, inte i processen eller verksamheten.

HyFlex kurserna ger en naturlig meta-miljö för alternativa sätt att uppnå resultat, men instruktören bör ändå överväga sätt att hålla fokus i verksamheten på att möta verkliga och värderas behov - studenten lärandemål.

Detta inlägg är publicerat i design , praktik , studentperspektiv och taggade . Bokmärk permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>